خانمی ۳۸ ساله هستم که قبلا مبتلا به بیماری هپاتیت بی بوده ام, ولی در حال حاضر هیچ اثری از بیماری در بدن من نیست. اکنون می خواهم باردار شوم, آیا باید واکسن ایمونوگلوبولین تزریق شود یا نه؟ زمان مناسب برای تزریق چند ساعت است؟

خوشبختانه از سال ۱۳۷۳ تمام نوزادان در کشور ایران واکسن هپاتیت B دریافت می کنند. باید توجه داشت در نوزادان مادرانمبتلا به هپاتیت B (HBsAg مثبت) باید به هنگام تولد و تا ۱۴ ساعت اول تولد هم واکسن هپاتیت b و هم ایمونوگلوبولین اختصاصی ضد هپاتیت B (HBIG) را دریافت کنند.با این روش می توان به سلامت و ایمنی نوزاد علیه هپاتیت B مطمئن شد. واکسن (HBIG) را باید در ماه هفتم حاملگی تهیه و در یخچال نگه داری کرد( جای خنک نگه داری شود, از یخ زدگی جلوگیری شود) تا در شرایط شروع علائم زایمان همراه خود به بیمارستان برد. امروزه می توان ادعا کرد که ” حاملگی بی خطر برای زنان مبتلا به هپاتیت B ” امکان پذیر است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به بخش کتاب ها و یا بروشورها ( نگارش دکتر سید موید علویان ) با عنوان هپاتیت B مراجعه نمائید.

آیا باید واکسن هپاتیت B توسط پزشک تزریق شود؟ هر چند وقت یکبار باید واکسن هپاتیت B تزریق شود و از کجا می توان تهیه کرد؟

تلقیح واکسن هپاتیت B می تواند توسط پرستار صورت گیرد, در افراد پر خطر شاغلین حرفه های پزشکی, خانواده افراد مبتلا به هپاتیت B , آتش نشان ها, افراد پلیس و رانندگان پایه یک می توانند به مراکز بهداشتی کشور جهت واکسن هپاتیت B به صورت رایگان مراجعه نمایند. افراد دیگر جامعه باید به مراکز خصوصی جهت دریافت واکسن هپاتیت B مراجعه کنند که قیمت آن بسیار پایین تر از هزینه های درمان در زمان ابتلا به بیماری است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد واکسن هپاتیت B می توان به بخش کتاب ها و یا بروشورها ( نگارش دکتر سید موید علویان ) با عنوان هپاتیت B مراجعه نمائید

من خانمی ۳۲ ساله هستم که با انجام آزمایش سونوگرافی متوجه شده ام که کبد چرب دارم , ولی قند خونم طبیعی است.آیا باید نگران ابتلا به دیابت (مرض قند) در آینده باشم؟

کبد چرب نشانگر وجود یک اختلال در متابولیسم بدن مبتلایان است و این نشاندهنده ی وجود عوامل خطری مثل: چاقی , بالا بودن چربی خون , کم تحرکی و تغذیه بد است.این عوامل فرد را مستعد کبد چرب و مستعد ابتلا به دیابت (مرض قند) در آینده می کند. در مطالعات متعددی افزایش خطر ابتلا به دیابت , در افراد مبتلا به کبد چرب در آینده بیش از ۱۰ برابر می باشد.گرچه قند ناشتا طبیعی است ولی ممکن است میزان انسولین در خون بالا باشد و درجاتی از مقاومت به انسولین وجود داشته باشد.در واقع دیابت نهفته وجود دارد , پس باید نسبت به خطر ابتلا به دیابت در آینده هوشیار بود. امروز باید به فکر بود و تغذیه خود را تصحیح کنیم و فعالیت ورزشی بیشتری داشته باشیم.

بنده از سال ۹۱ متوجه شدم مبتلا به هپاتیت نوع بی هستم .از آن زمان هر ۶ماه به تجویز پزشک گوارشم آنزیم های کبدی را چک مینمایم و خداراشکر تا کنون مشکلی نبوده است. سوال بنده این است که آیا برای بنده امکان اهدا خون وجود دارد؟ البته میدانم که خونم حاوی ویروس است . اما از طرفی جهت پاکسازی بدن نیاز دارم که قدری خون دهم. آیا مراکز انتقال خون با آگاهی از ابتلا بنده به این ویروس امکان دریافت خون . اما عدم انتقالش به فرد دیگری را دارند؟

امکان اهدا خون برای شما وجود ندارد. در صورت ضرورت با مراجعه به مراکز فصد خون، امکان کم کردن خون را دارید.

آدرس مراکز فصد خون را با تماس با پایگاه انتقال خون استان تهران به شماره تلفن ۸۸۹۵۹۰۹۳ الی ۵ یا آدرس الکترونیکی tbtc.ir جویا شوید.

MELD Center

0 + 4 = ?