با همانژیمای کبدی بیشتر آشنا شوید

همانژیوم یا توده خوش خیم کبدی چیست؟ | شایع ترین توده کبدی را بشناسید!

همانژیوم یا توده خوش خیم کبدی چیست؟ | همانژیوم کبدی یا توده های خوش خیم، شایع ترین توده های کبدی هستند که در ۷ درصد از افراد جامعه دیده می شوند. اکثر مبتلایان به همانژِیوم یا توده خوش خیم کبدی، بانوان هستند. متن زیر درباره همانژیوم یا توده خوش خیم کبدی را بخوانید و با شایع ترین توده کبدی آشنا شوید!

همانژیوم شایع‌ترین توده خوش‌خیم کبدی می باشد و در ۷ % جمعیت دیده می شود . همانژیوم کبدی در واقع کلافه عروقی است که در اثر تجمع غیر طبیعی عروق بوجود می آید و اغلب مادر زادی می باشد. در تمام گروه های سنی و در هر دو جنس مشاهده میشود اما بیشترین سن مشخص شدن همانژیوم کبدی ۳۰ تا ۵۰ سالگی میباشد. شیوع آن در زنان ۳ برابر بیشتر از مردان می باشد . همانژیوم های کبدی اغلب منفرد بوده و اندازه کوچکتر از ۵ سانتیمتر دارند و در لوب راست کبدی قرار دارند ولی ممکن است متعدد باشند .

علایم همانژیوم‌ کبدی چیست ؟

اندازه اغلب همانژیوم‌ ها کوچکند و علامت ایجاد نمیکنند و معمولا در جریان انجام بررسی سونوگرافی به هر دلیل دیگر، بطور اتفاقی کشف میشود . اکثر افرادی که دارای همانژیوم کبدی می باشند هیچوقت دچارعلامت وعارضه نمی شوند و به درمان نیاز پیدا نمی کنند مگر اینکه اندازه آن بزرگتر باشد که در اینصورت شخص ممکن است دچار درد مبهمی در قسمت بالا و راست شکم شود و یا تهوع و استفراغ داشته باشد. به ندرت ممکن است همانژیوم کبدی پاره شده و به داخل حفره شکم خونریزی کند.

ریسک فاکتورهای همانژیوم کبدی چیست ؟

۱-جنس مونث : شیوع همانژیوم در خانمها بیشتر از آقایان می باشد.

۲-حاملگی : در طی حاملگی اندازه همانژیوم کبدی بزرگتر میشود.

۳-مصرف استروژن : با مصرف استروژن اندازه همانژیوم کبدی بزرگتر میشود.

آیا خانمهای مبتلا به همانژیوم کبدی میتوانند باردار شوند ؟

حاملگی برای افراد مبتلا به همانژیوم قدغن نمی باشد. هر چند که در طی بارداری ممکن است اندازه توده مقداری بزرگتر بشود.

همانژیوم کبدی چطور تشخیص داده میشود ؟

وقتی بر اساس یافته سونوگرافی به همانژیوم کبدی مشکوک شدیم جهت تایید تشخیص می توان از CT اسکن تری فازیک با تزریق وریدی ماده حاجب یا MRI استفاده نمود.

آیا افراد مبتلا به همانژیوم کبدی نیاز به پیگیری و تحت نظر دارند؟ پس از تایید تشخیص همانژیوم کبدی توصیه میشود ۶ و ۱۲ ماه بعد سونوگرافی مجدد جهت ارزیابی اندازه توده انجام شود اگر تغییری در اندازه توده دیده نشود فاصله بررسی ها بیشتر میشود. اگر اندازه توده بیشتر از ۱۰ سانتی متر باشد سونوگرافی سالانه توصیه میشود.

در چه مواردی همانژیوم کبدی نیاز به درمان دارد ؟

در موارد زیر درمان جراحی توده توصیه میشود:

۱) همانژیوم کبدی بزرگ باشد و موجب درد و ناراحتی بیمار شود
۲) با اثر فشاری روی اعضا مجاور ایجاد مشکل نماید
۳) احتمال پارگی بیشتر باشد

 

https://t.me/HemangiomaIran

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *