تأثیر استعمال دخانیات در ایجاد بیماریهای گوارشی
یک متخصص گوارش با اشاره به ضررهای استعمال دخانیات به ویژه قلیان بر سلامتی افراد، گفت: مصرف فستفودها سبب ابتلا به بیماریهای گوارشی میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، همایون واحدی در رابطه با مصرف فستفودها و تأثیر آن در ایجاد بیماریهای گوارشی بیان داشت: براساس آمارهایی که وزارت بهداشت اعلام کرده ۶۰ درصد جمعیت کشور با اضافه وزن و ۱۰ تا ۲۰ درصد با مشکل چاق مواجه هستند.
وی افزود: مصرف فستفودها، سوسیس، کالباس، پیتزا، چیپس و پفک سبب افزایش وزن و چاقی در افراد شده که مشکلات اقتصادی و چند شیفته کار کردن گاهی سبب میشود، افراد فرصت تهیه غذا در منزل را نداشته باشند؛ بنابراین به مصرف انواع فستفودها روی میآورند.
واحدی با اشاره به ضرورت مصرف غذاهای فیبردار جهت کاهش بیماریهای گوارشی بیان داشت: بادمجان و کدو از جمله موادی بوده که مصرف آن مثلا به صورت کشک و بادمجان به دلیل داشتن فیبر برای افراد توصیه میشود.
این متخصص گوارش ادامه داد: در دسترس نبودن وسایل نقلیه عمومی، کاهش تحرک، اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد و این مشکل سبب ایجاد بیماریهایی همچون دیابت، مشکلات قلبی ـ عروقی، کبد چرب و سندروم متابولیک میشود.
وی با اشاره به اینکه بیماری هپاتیت B به دلیل واکسیناسیون در کشور کاهش یافت ولی متأسفانه کبد چرب به دلیل چاقی رو به افزایش است، تصریح کرد: استعمال دخانیات از دیگر علل ایجاد بیماری گوارشی، سکته قلبی و مغزی است.
واحدی با اشاره به اینکه یکبار مصرف قلیان معادل استعمال یک بسته سیگار است، بر ضرورت فرهنگسازی جهت پیشگیری از استعمال این مواد مضر تاکید کرد.
این متخصص گوارش در پایان با اشاره به اینکه نیکوتین موجود در سیگار سبب اختلال در ترشحات لوزالمعده میشود، خاطرنشان کرد: افزایش اسید معده، زخم اثنیعشر، کند شدن تخلیه معده از جمله مشکلات ایجاد شده با مصرف دخانیات است که افراد برای پیشگیری از این مشکلات باید نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.