خوردن میوه در بارداری با بهره هوشی بالاتر کودکان ارتباط دارد
پژوهشگران کانادایی در دانشگاه آلبرتا در یک بررسی اخیر دریافتند که یکی از عوامل دخیل در بهبود رشد شناختی کودکان مقدار میوهای است که مادرانشان در حین بارداری خورده بودند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه دانشمندان ۶۸۸ نوزاد یکساله را بررسی کردند که ازلحاظ عوامل دیگر موثر بر یادگیری و رشد مانند درآمد خانوادگی و تحصیل والدین کنترل شده بودند.
آنان دریافتند مادرانی که شش تا هفت وعده میوه – ازجمله آبمیوه- در روز خورده بودند، کودکانی داشتند که بهره هوشی آنان در یکسالگی در مقیاس استاندارد شش تا هفت نمره بالاتر بود.
دکتر مندهان، نویسنده ارشد مقاله این بررسی گفت: «ما میدانیم که هر چه کودک بیشتر در رحم بماند، بیشتر رشد میکند- مصرف یک وعده بیشتر میوه (نسبت به میزان توصیهشده شش وعده) همان سودمندی یک هفته دیرتر متولد شدن نوزاد را ایجاد میکند.»
باوجوداین یافتهها، این پژوهشگران به زنان باردار درباره مصرف بیشازحد میوه که حاوی فروکتوز هستند و ممکن است باعث عوارضی مانند دیابت بارداری و وزن بیشازحد بالای نوزاد هنگام تولد شود، هشدار میدهند.
این پژوهشگران میگویند در ادامه کارشان به بررسی این موضوع خواهند پرداخت که آیا اثرات مثبت مصرف میوه بر روی رشد شناختی در کودکان در طول زمان پایدار میماند یا نه. این دانشمندان همچنین قصد دارند تا تاثیر مصرف میوه بر کارکردهای شناختی مانند طرحریزی، سازماندهی و حافظه کاری بسنجند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.