راههای تغذیهای مقابله با آنفلوآنزا
در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئینهای کافی و ویتامینها و بهویژه آنتیاکسیدانها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتیاکسیدانها از قبیل پیشساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلولها نقش اساسی دارند.
به گزارش سلامت نیوز، چند روزی از خبر شیوع آنفلوآنزای H1N1 میگذرد که به آنفلوآنزای نوع A یا همان آنفلوآنزای خوکی معروف است. اصل این بیماری از خوکهای آلوده به انسان سرایت میکند که در اثر تماس مستقیم یا غیرمستقیم با حیوان یا ترشحات بدن آن قابل انتقال است ولی در بیشتر موارد، از انسان به انسان دیگر منتقل میشود.
سعید مهرسروش، سوپروایزر آموزش مرکز اورژانس تهران در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان، میگوید آنفلوآنزای نوع A علائم گوناگونی دارد که چهار علامت اصلی آن عبارتند از: «تب بالای ۳۸ درجه، سردرد، گلودرد و سرفه که اگر فرد ۲ تا ۳ علامت را داشته باشد باید به آنفلوآنزای نوع A مشکوک شد. در کنار این علائم، علامتهای دیگری چون اسهال، استفراغ، تهوع، کوفتگی عضلات و عطسه نیز ممکن است رخ دهد که بلافاصله باید به پزشک معالج مراجعه کرد. البته به دلیل شباهت علائم آنفلوآنزا با سرماخوردگی، باید نسبت به علائم هوشیار بود. به گفته او، نحوه انتقال ویروس آنفلوآنزای نوع A غالبا از طریق سرفه، عطسه، تماس با اشیای آلوده به ویروس و تماس آن با دهان و بینی است.»
در حال حاضر که وضعیت زرد در استان کرمان اعلامشده و احتمال گسترش این ویروس وجود دارد، اصل پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است و بهویژه افراد در معرض خطر باید بیش از پیش مراقب باشند. پیشگیری از ابتلا به ویروس آنفلوآنزای نوع A اهمیت زیادی دارد و افراد میتوانند با رعایت نکات ساده و به ظاهر پیشپاافتاده خود را در برابر آن مصون کنند. به گفته مهرسروش «شستوشوی مداوم دستها با آب و صابون و نیز ضدعفونی کردن آن با موادضدعفونیکننده بسیار اهمیت دارد. بهویژه در تماس با سطوح آلوده، استفاده از مواد حاوی کلر بهعنوان ماده ضدعفونیکننده در کاهش ابتلا به ویروس موثر است. افراد بهتر است از تماس نزدیک با افراد آلوده بپرهیزند تا خطر ابتلا کاهش یابد. از قرار گرفتن در اجتماعات و مکانهای عمومی که خطر انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر بسیار بالاست، خودداری کنید. تا حد امکان از دست زدن و تماس با سطوحی که احتمال آلودگی به این ویروس را دارد مانند دست زدن به دستگیره درهای آلوده، بوسیدن ضریحها و مکانهای زیارتی در شهرهای پرخطر بپرهیزید و در صورت تماس با این موارد یا موارد مشکوک به ویروس، باید قبل از تماس دست آلوده با دهان و بینی، آن را به خوبی با آب و صابون شستوشو دهید.»
نسرین امیدوار، دکتر تغذیه و دانشیار گروه تغذیه جامعه در دانشکده علوم تغذیه دانشگاه شهید بهشتی پیرامون راههای تغذیهای مقابله با آنفلوآنزا گفت: «تغذیه یکی از پایههای اساسی حفظ سلامت سیستم ایمنی است و افراد با دریافت پروتئین و انرژی کافی میتوانند در برابر ابتلا به انواع بیماریها مصون شوند؛ بنابراین افراد باید در مصرف مواد غذایی دقت داشته باشند. همچنین اضافهوزن زیاد نیز میتواند آنها را در معرض ابتلا به بیماری قرار دهد. سیستم ایمنی ضعیف و سوءتغذیه از جمله عواملی هستند که زمینهساز ابتلا به عفونت هستند. در این میان، گروههای آسیبپذیر مانند بچههای در حال رشد زیر ۶ سال و زنان باردار بیش از همه در معرض خطر قرار دارند و باید از نظر دریافت مواد غذایی مغذی و مفید در آنها توجه داشت. دور ماندن از منبع آلودگی نقش موثری در کاهش ابتلا به آنفلوآنزا دارد و بهویژه در افراد در معرض خطر باید این ارتباط تا حد امکان قطع شود تا جلوی عفونت گرفته شود.»
به گفته امیدوار، در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئینهای کافی و ویتامینها و بهویژه آنتیاکسیدانها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتیاکسیدانها از قبیل پیشساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلولها نقش اساسی دارند. در بچهها، دریافت کالری لازم بسیار مفید است و کمبود انرژی و پروتئین سیستم ایمنی آنها را ضعیف میکند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.