رژیم غذایی مناسب برای بیماران کبد چرب

بدن چربی را در قسمت‌های زیادی ذخیره می‌کند تا از آن به عنوان انرژی استفاده کند. فقط بخشی از کبد از چربی تشکیل شده است، اما اگر محتوای چربی کبد خیلی زیاد باشد می‌تواند علامتی از بیماری کبد چرب باشد.
بدن چربی را در قسمت‌های زیادی ذخیره می‌کند تا از آن به عنوان انرژی و عایق سازی استفاده کند. فقط بخشی از کبد از چربی تشکیل شده است، اما اگر محتوای چربی کبد خیلی زیاد باشد می‌تواند علامتی از بیماری کبد چرب باشد. بیماری کبد چرب به کبد آسیب می‌زند، مانع عملکرد او در دفع سموم شده و نمی‌تواند برای سیستم گوارشی زرداب تولید کند. وقتی کبد نتواند این کارها را به طور موثر انجام دهد، فرد را در معرض ابتلا به سایر مشکلات در بدن قرار می‌دهد. درمان اولیه‌ی کبد چرب، ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و ورزش است، البته بسیاری از افراد برای درمان‌های بیشتر نیاز دارند تا به پزشک مراجعه کنند.

رژیم غذایی مناسب برای افرادی که کبد چرب دارند شامل طیف وسیعی از غذاهاست. کاهش مصرف کالری و خوردن فیبر زیاد و غذاهای طبیعی، شروع خوبی هستند. مصرف غذاهایی که دارای کربوهیدرات‌های پیچیده، فیبر و پروتئین‌اند، می‌تواند به بدن در احساس سیری بیشتر کمک کرده و انرژی یکنواختی ایجاد کند.
غذاهایی که از التهاب کم می‌کنند یا به بدن برای ترمیم سلول‌ها کمک می‌کنند نیز به همان اندازه مهم‌اند.
برخی از افراد سعی می‌کنند برنامه‌ی غذایی خاصی را انتخاب کنند، مثلا رژیم غذایی بر پایه‌ی گیاهی یا رژیم مدیترانه‌ای. متخصص تغذیه معمولا می‌تواند به فرد بیمار کمک کند تا برنامه‌ی غذایی مناسب ذائقه، وضعیت سلامتی و بیماری‌تان را انتخاب کنید. ضمنا، علاوه بر دستورالعمل‌های اساسی، غذاهای خاصی نیز هستند که می‌توانند برای مبتلایان به کبد چرب مفید باشند، شامل:
سیر: سیر در بسیاری از رژیم‌های غذایی ماده‌ای پُر مصرف بوده و برای بیماران کبد چرب بسیار مفید است. مطالعه‌ای نشان داده که مکمل سیر می‌تواند به کاهش وزن و چربی در مبتلایان به بیماری کبد چرب کمک کند.

اسیدهای چرب امگا ۳: مروری بر تحقیق اخیر دریافت که اسیدهای چرب امگا ۳، سطح HDL و چربی کبد را در افراد دچار بیماری کبد چرب بهبود می‌دهد. برای تائید این تئوری به تحقیقات گسترده‌تری نیاز است اما غذاهای سرشار از امگا ۳ می‌توانند به کاهش چربی کبد کمک کنند. این غذاها شامل سالمون، ساردین، گردو و بذر کتان می‌شوند.
قهوه: نوشیدن قهوه، یک عادت معمولی برای بسیاری از افراد است، اما فواید دیگری نیز دارد. گزارشی در Annals of Hepatology به این موضوع اشاره کرده که، قهوه حاوی اسید کلروژنیک است که ترکیبی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و ضمنا به کاهش کلسترول و فشار خون بالا کمک می‌کند. علاوه بر این ترکیب مفید، خود قهوه می‌تواند به محافظت از بدن در برابر کبد چرب غیر الکلی کمک کند. افزودن قهوه به عادت‌های صبحگاهی‌تان می‌تواند عادت خوبی برای بیماران کبد چرب باشد.

بروکلی: خوردن طیف متنوعی از سبزیجات برای بیماری کبد چرب مفید است، اما بروکلی سبزی است که حتما باید در رژیم غذایی وجود داشته باشد. مقاله‌ای در نشریه‌ی Nutrition دریافت که مصرف بلند مدت بروکلی به پیشگیری از ایجاد چربی در کبد کمک می‌کند. محققان همچنان نیاز دارند تا برای نتیجه گیری‌های دقیق‌تر به مطالعات بیشتری بپردازند اما همین شواهد اولیه نیز متقاعد کننده به نظر می‌رسند.
چای: استفاده از چای به منظور درمان، الگویی است که تاریخچه‌ی هزاران ساله دارد. تحقیقی جدید در World Journal of Gastroenterology توصیه می‌کند، چای بویژه چای سبز می‌تواند به کاهش درصد چربی بدن و چربی خون کمک کند. مقادیر بالاتر آنتی اکسیدان در چای سبز، مفیدتر به نظر می‌رسد.

گردو: مغزهای درختی در هر برنامه‌ی غذایی عالی هستند، اما گردو به دلیل محتوای امگا ۳ بالایی که دارد، مورد توجه خاصی قرار می‌گیرد. گزارشی در سال ۲۰۱۵ دریافت خوردن گردو موجب بهبود تست‌های کبد در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی شده بود.
آوکادو: آوکادو غنی از چربی‌های سالم است اما مواد مغذی ضد التهابی و فیبر محلول نیز دارد که می‌تواند به کاهش قند خون و استرس اکسیداتیو در بدن کمک کند.
سویا و پروتئین وِی: برخی از پروتئین‌ها می‌توانند به محافظت از بدن در برابر بیماری کبد چرب کمک کنند. سویا و پروتئین وِی، به تعادل اثرات مصرف کربوهیدرات کمک کرده و می‌توانند سطح قند خون را پایین بیاورند. همچنین این دو عامل می‌تواند به حفظ عضلات بدن و کاهش وزن کمک کنند.

https://t.me/FattyLiverIr

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *