مصرف مکرر آنتيبيوتيک عامل افزايش وزن
به نقل از روزنامه سپید، تحقيقات اخير نشان ميدهد مصرف مکرر آنتيبيوتيک با افزايش وزن در کودکان مرتبط بوده و بر وزن آنها در زندگي آيندهشان نيز تاثير ميگذارد. به عبارت ديگر، کودکاني که در دوران کودکي خود آنتيبيوتيک مصرف ميکنند بسيار سريعتر از کودکاني که آنتيبيوتيک مصرف نميکنند، افزايش وزن مييابند.
محققين کالج بهداشت همگاني مدرسه جانز هاپکينز بالتيمور با تحقيق روي ۱۶۴ هزار پسربچه در آمريکا دريافتند که در سن ۱۵ سالگي، کودکاني که در دوران کودکي خود حداقل۴ بار آنتيبيوتيک مصرف کردهاند حدود سه پوند (۳/۱ کيلوگرم) بيشتر از کودکاني که اصلا آنتيبيوتيک مصرف نکردهاند، وزن دارند. تقريبا ۳۰ هزار کودک (حدود ۲۱ درصد) اين داروها را ۷ بار يا بيشتر دريافت کرده بودند.
دکتر «برايان شوارتز»، در اينباره ميگويد: «شاخص توده بدني شما ممکن است به واسطه آنتيبيوتيکهايي که در کودکي مصرف کردهايد، براي هميشه دگرگون شود. اطلاعات ما نشان ميدهند که هر زمانيکه ما يک آنتيبيوتيک به کودکان خود ميدهيم، افزايش وزن آنها با گذشت زمان سريعتر ميشود.» شواهد فراواني در دست است که نشان ميدهند آنتيبيوتيکها به واسطه تأثيري که روي ميکروارگانيسمهاي بدن به نام ميکروبيوتا دارند، ميتوانند سبب افزايش وزن شوند. تعداد ميکروبيوتا در بدن ما ۱۰ برابر بيشتر از تعداد سلولهاي خود ماست که به هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش ما کمک ميکند. مطالعات نشان ميدهد که مصرف مکرر آنتيبيوتيکها ميتواند ميکروبيوتا را براي هميشه دگرگون کند که موجب تغيير در نحوه هضم غذا و همچنين افزايش کالري جذب شده ميشود.
منبع: Medscape
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.