نامه رئیس شبکه هپاتیت ایران به نخست وزیر جدید کانادا

عالیجناب جاستین ترودو
نخست وزیر محترم کانادا

پیش از همه، تبریکات فراوان اینجانب را به مناسبت پیروزی چشمگیر خود و انتصاب جنابعالی به سمت نخست وزیری کانادا پذیرا باشید.
من از سرزمین پارس، سرزمین بوعلی سینا (امیر پزشکان) به شما نامه مینویسم و میدانم که شما و مردم غرب از خدمات ارزنده این پزشک حاذق به بشریت در سده های گذشته آگاهید. در دهه های گذشته، یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی که سالانه سلامت میلیون ها نفر را درگیر و منجر به ناتوانی و مرگ آن ها شد، هپاتیت های ویروسی بودند.قابل توجه است که بدانید امروزه هپاتیت سی به تنهایی بیش از ایدز در دنیا قربانی میگیرد؛ با وجود این، توجه اندکی به هپاتیت های ویروسی معطوف است. اهمیت هپاتیت بی و سی نباید توسط دولتها به فراموشی سپرده شوند و همه ما تا حصول پیروزی نیازمند مبارزه با آنها هستیم.
هپاتیت بی و سی بیماریهای ویروسی هستند که میتوانند در یک دوره از زمان منجر به سیروز کبد و سرطان کبد گردند. این عفونت می تواند از طریق مادر به فرزند در هنگام زایمان، تماس جنسی نامطمئن، استفاده از سوزن مشترک و انتقال خون آلوده و محصولات خونی انتقال یابد. بعد از مرحله حاد اولیه این بیماری، برخی از بیماران به فاز مزمن هپاتیت وارد میشوند. عفونت مزمن هپاتیت بی و سی نیازمند مدیریت و درمان است. درمان هپاتیت بی در بسیاری از موارد مادام العمر است؛ با این حال، درمان هپاتیت سی در سالهای اخیر تغییرات اساسی یافته است بطوریکه عفونت هپاتیت سی را میتوان با داروهای جدید در حدود ۱۰۰ درصد از بیماران ریشه کن کرد. متاسفانه، این درمان های جدید هپاتیت سی بسیار گران قیمت هستند و برای بیماران کشورهای در حال توسعه که در آن شیوع هپاتیت سی بالا است تقریبا قابل دسترس و مقرون به صرفه نیستند.
تحولات اخیر در خاورمیانه و آسیا منجر به شیوع نگران کننده هپاتیت بی و سی گردیده است. به عنوان مثال، مصر، پاکستان و آذربایجان کشورهایی با شیوع بالای هپاتیت سی هستند ودر چین، ویتنام و عربستان سعودی میزان شیوع هپاتیت بی بالا میباشد. شایان ذکر است که ایران کمترین شیوع هپاتیت بی و سی در خاورمیانه، آسیا و جهان را داراست. شیوع اندک هپاتیت های ویروسی به سبک زندگی ایرانیان، مدیریت دولتی در پیشگیری از انتقال و همچنین فعالیت افراد کلیدی در داخل و خارج کشور برمیگردد. خوشبختانه میتوان گفت که ایران به عنوان کشوری پیشرو در مبارزه با هپاتیت بی و سی در خاورمیانه میباشد. مراکز تحقیقاتی بسیاری وجود دارند که مشغول به انجام مطالعات وسیع بر روی هپاتیت های ویروسی بوده و کلینیک هایی که به درمان و مدیریت هپاتیت های ویروسی می پردازند. علاوه بر این، اتصال این مراکز توسط یک شبکه مجازی صورت گرفت که “شبکه هپاتیت ایران” نامیده میشود که توسط اینجانب تاسیس و اداره میگردد. شش کنفرانس بین المللی هپاتیت تهران، که توسط شبکه هپاتیت ایران هر دوسال یکباربرگزار گردیده است،از دیگر اتفاقات علمی و پیشرویی بوده اند که به منظورایجاد ارتباط میان دانشمندان، محققان ، متخصصان و مراکز پزشکی از سراسر ایران و جهان صورت گرفته اند. همچنین، همکاری و حضور EASL ، انجمن اروپایی مطالعات کبدی، در ایران خود گواه ارتباط نزدیک این شبکه با مراکز پزشکی معتبر در سراسر جهان میباشد.افزون بر این، سال گذشته “باشگاه سلامتی امید” به عنوان یک سازمان غیردولتی که به دنبال شیوه ی زندگی سالم برای تمامی مردم جهان میباشد تاسیس گردید. این بنیاد میکوشد مطالبی جامع وعلمی مشمتل بر علائم و درمان بسیاری از بیماریهای رایج کبدی را فراهم نماید.
همانطور که می دانید، از یک سو، آسیب های انسانی حاصل از جنگ های متعدد و تخریب زیرساخت های شهری این کشور از جمله منابع آب آشامیدنی، مراکز بهداشتی، سیستم فاضلاب و نیز تزریق خون آلوده به مجروحان منجر به شیوع بالای انواع هپاتیت در خاورمیانه گردیده است، و از سوی دیگر، نرخ بالای مهاجرت از پناهنده گان به کشورهای غربی باعث تشدید شیوع این بیماری ها گردیده است. لذا، لزوم ایجاد مرکزیت علمی و درمانی، اتخاذ تصمیمات پیشگیرانه مناسب، درمان و کنترل این بیماریها بیش از پیش مسجل گردیده است. از این رو، برگزاری کنفرانس های علمی و دوره های آموزشی خاص کبدی در منطقه با مشارکت کشورهای داخل و خارج از منطقه به ما کمک خواهد کرد که از آخرین پیشرفت ها در تحقیقات میان رشته ای هپاتیت اطلاع یافته و فرصتی را فراهم نماییم که در آن مبادلات بین المللی میان کارشناسان پیشرو در زمینه درمان و حذف هپاتیت صورت گیرد. علاوه بر این، جوامع و دولتها قادر به شناسایی موانع اجرای مشترک برنامه های عملی ملی خواهند بود. من امیدوارم که دولت جدید کانادا با فراهم نمودن فرصتی که در آن امکان انتقال تجربه و علم در میان محققان و دانشمندان تسهیل میابد، به ایران، به عنوان کشوری پیشرو، کمک نماید. منتظر پاسخ جنابعالی هستم وصمیمانه آرزوی موفقیت در منصب جدیدتان را خواستارم.

ارادتمند شما،
موسس و رئیس شبکه هپاتیت ایران
موسس و رئیس باشگاه سلامتی امید
دکترسید مؤید علویان
پروفسور در رشته هپاتولوژی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *