هپاتیت بی، سی و ایدز ,شاغلین در آرایشگاه ها و سالن های زیبایی بخوانند
عفونت با ویروس هپاتیت بی یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی جهان و کشور ما می باشد. طبق آمارهای موجود حدود ۴۰۰ میلیون در دنیا و ۱,۴۰۰,۰۰۰ نفر در ایران حامل مزمن این ویروس می باشند. اکثر افراد مبتلا بدون علامت بوده و از ظاهر چهره نمی توان به ابتلای افراد به هپاتیت ویروسی بی و حتی سی پی برد و تنها راه تشخیص، انجام تستهای آزمایشگاهی است. خوشبختانه پیشگیری از هپاتیت بی، با استفاده از واکسن امکان پذیر است. تمام شاغلین حرفه های پزشکی، پرستاری و شاغلین در آرایشگاه های باید بر علیه این بیماری واکسینه شده باشند. مواردی از ابتلا به شکل حاد و شدید هپاتیت بی توسط مولف در سالهای اخیر در شاغلین در آرایشگاه ها دیده شده است. ویروس هپاتیت بی در محیط بیرون بدن تا دو هفته زنده می ماند.
بیماری هپاتیت سی که توسط ویروس هپاتیت سی ایجاد می شود، پس از تماس فرد با خون بیمار مبتلا به این بیماری منتقل می شود. ویروس هپاتیت سی در محیط خارج از بدن و درون خون خشک شده به مدت ۳ ماه زنده می ماند ولی با جوشاندن در ۱۰۰ درجه سانتی گراد و به مدت ۵ دقیقه از بین می رود. مهمترین راه انتقال بیماری در ایران استفاده از سرنگ مشترک در معتادان به مواد مخدر و یا تزریق داروهای غیرمجاز می باشد. خالکوبی، حجامت و خدمات پزشکی و دندانپزشکی غیر مطمئن نیز می توانند در انتقال موثر باشند.
بیماری ایدز نیز که بر اثر ویروس ایدز ایجاد می شود نیز در معتادان تزریقی و افراد بی بند و بار جنسی و عدم استفاده از لوازم پیشگیری در رفتارهای جنسی پرخطر منتقل می شود. سن متوسط افراد مبتلا به بین ۲۵ تا ۳۵ سالگی است. ویروس ایدز ضعیف است و پس از نیم ساعت در هوای خشک از بین می رود.
و اما آرایشگاه ها
آرایشگاه از جمله اماکنی است که توجه به بهداشت در آنها حائز اهمیت است زیرا که در صورت عدم رعایت بهداشت و استفاده از وسایل و ابزار کار آلوده مانند برس، تیغ و … منجر به انتقال عفونت های ویروسی مثل هپاتیت بی، سی و ایدز می شود. از طرف دیگر خود عزیزان شاغل در آرایشگاه ها نیز در معرض خطرند و باید از سلامتی آنها نیز محافظت کنند. آموزش راههای انتقال و پیشگیری به کلیه شاغلین در آرایشگاه ها و مراکز ارائه خدمات زیبایی مهم است.
محیط آرایشگاه های عمومی اصولا باید اماکنی آلوده تلقی شوند، زیرا تعداد زیادی روزانه به آنها مراجعه می کنند و مطمئنا در بین مراجعین، افرادی هستند که ناقل این ویروس ها بوده و بدون علامت می باشند و حتی خود آنها ممکن است از ابتلای خود آگاه و مطلع نباشند. خوشبختانه همه آرایشگاه ها از تیغ مشترک برای ارائه خدمات استفاده نمی کنند ولی مواردی وجود دارد مثل استفاده از دسته تیغ مشترک که اگر خونی شود امکان انتقال وجود دارد
برای اطلاعات بیشتر به بروشور مربوطه نوشته دکتر سید موید علویان در این سایت مراجعه شود..
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.